Vad är det här?


Välkommen hit!
Den här webbsajten är den digitala delen av projektet Jazzen i Karlstad. Här kommer man att kunna ta del av projektets aktiviteter, läsa biografier över jazzrelaterade Karlstadsmusiker och även höra mer eller mindre obskyra live- och studioinspelningar från jazzens värmländska glansdagar. Material kommer att läggas till löpande med ojämna mellanrum.
Boken släpptes i augusti 2019 och finns hos er favoritbokhandlare!

Några röster om Jazzen i Karlstad:

”En skatt för oss alla som är jazzälskare. Men också för alla andra musikälskare eftersom den innehåller så mycket mer än ’bara’ jazzmusik”.
Leif-Åke Falk i VF (Hela texten i Värmlands Folkblad 2019-09-04)

”Han är mer än underhållande, jag läser boken i rasande fart med stigande intresse när han kryssar mellan utblickar, allmän jazzhistoria, reflektioner över tiden och de mest lokala musikfenomenen. (…) Myllrande, rik på bilder, sammanhållen av en schvungfull, kunnig text”.
Thomas Millroth i JAZZ/OrkesterJournalen (Hela texten i OJ 1/2020)

”Du har gjort ett enormt arbete rent historiskt förutom att det är ett sant nöje att läsa! Hade inte du gjort detta så hade med största säkerhet jazzens/musikens historia i Karlstad och Värmland blivit bortglömd …”
Hans Backenroth, ärkebasist

Om mig:
Jag har arbetat heltid som frilansjournalist med huvudinriktning på musik sedan 2006. Mellan 2003 och 2012 bevakade jag Värmlands jazz- och bluesscener för Nya Wermlands-Tidningen och Värmlands Folkblad, och under 2009 – 2014 var jag webbredaktör för jazztidskriften Orkesterjournalen. Jag har gjort många intervjuer med musiker som Bobo Stenson, Lina Nyberg, Nils Landgren, Bert Deivert, Eric Bibb, Avishai Cohen, Karin Hammar, Anna Lundqvist, Peter Erskine med flera.
2017 skrev jag texten till boken om Good Morning Blues, Uppsalabandet som då fyllde 50 år.

Lämna en kommentar