Scott Hamilton och Jan Lundgren Quartet

Söndag 26 mars kl 18 på Scandic Winn!

Scott Hamilton—tenorsax
Jan Lundgren—piano
Hans Backenroth —bas
Kristian Leth—trummor

Dags för säsongens näst sista konsert för Carlstad Jazz. Så här tecknar föreningen en bild av vad som kan väntas:

”A Perfect Match”, så kan kombinationen av Scott Hamilton – Jan Lundgren beskrivas. Svängig jazzmusik av högsta kvalitet. Samspelet mellan Lundgren och Hamilton är nära och telepatiskt. Swing, ljud, harmoni och struktur går hand i hand, så man skulle kunna tro att de har spelat tillsammans hela livet.

I mer än 15 år har Scott Hamilton haft ett unikt samarbete med en av Europas bästa jazzpianister, Jan Lundgren, konstnärlig ledare för både jazzhuset Montmartre i Köpenhamn och Ystad Sweden Jazz Festival.

I sällskap med basisten Hans Backenroth och trummisen Kristian Leth har de varit garant för en av jazzens mest sammanflätade grupper. Tillsammans har de fyra musikerna också släppt flera album, som alla anses vara bland de bästa med Scott Hamilton.

Nu är det dags för nästa släpp som heter ”Classics”. För första gången dyker Scott Hamilton in i melodier och teman i klassisk musik.

Teman av bland andra Chopin, Debussy och Dvorak har kommit under expertbehandling och arrangerats speciellt för denna jazzkvartett. Det hela har resulterat i ett väl avrundat och välgjort album med någon som dokumenterar en sammansvetsad Scott Hamilton-Jan Lundgren-kvartett på bästa möjliga sätt.

Lämna en kommentar