Bakgården Jazz är tillbaka!

Vårpremiär för Bakgården Jazz Torsdag 13 april kl 19.00

Johan Gund (piano)
Claes Andersson (tenorsax)
Alfred Lorinius (kontrabas)
Antti Ojala (trummor) 

Johan Gund är pianist, arrangör och lärare med Karlstad som utgångspunkt. Han är utbildad vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Som jazzmusiker hörs han i kvartetten Hi Hank! och har under många år turnerat med saxofonisten Magnus Dölerud och basisten Hans Backenroth. Han har varit kapellmästare och musikalisk ledare för ett flertal uppsättningar på Säffleoperan. Som lärare har han arbetat på musikhögskolorna i Göteborg och Ingesund, och finns numer på Sundsta-Älvkullegymnasiet i Karlstad.

Johan Gund och Antti Ojala lärde känna varandra genom Geijerskolan i Ransäter där de jobbade som lärare i jazz och improvisation. Vid kursavslutningar gav de ofta bejublade improviserade konserter, vid ett par tillfällen även med Claes Andersson som gäst – en improvisatör med osannolikt kreativt flöde. De tre musikerna förenas i sina gemensamma passioner – jazzmusik, dåliga vitsar och skogsarbete.
I första halvan av denna kväll möter Johan och Antti Bakgårdens jazzbas Alfred Lorinius. Med fokus på ett samspel där varje musiker ges frihet och tar ansvar i tydligt definierade roller utforskar de trioformatet i såväl klangliga landskap som uppbrutna beats. I andra halvan kastar de in Claes, och då kan vad som helst hända. 

Bra att veta:
Ordinarie entré 120 kr, studenter 80kr.
Dessutom gäller Jazz-Deal för studenter: 30kr rabatt på valfri pizza och 10kr rabatt på valfri dryck (Endast på Bakgården Jazz-kvällar).

Om inte annat anges i förväg består konserterna av 2 set musik á ca 40 min.

Bakgården Jazz är ett samarbete mellan Pizzeria Bakgården och Alfred Lorinius.

Plats: Bakgården Pizzeria, Kasernhöjden 6B, 653 39 Karlstad

Lämna en kommentar