Senior Swing Seven – ständigt solitt sväng

Kjell Ryman spelade altsax i Värmländers, försvann till Stockholm och kom tillbaka till Karlstad som pensionär 2005. Det dröjde inte länge innan han ville spela igen. Kjell tog kontakt med några av medlemmarna i Värmländers, och 2006 startade man Senior Swing Seven.
Där fanns, förutom Kjell på altsax, även Gunnar Olsson på trumpet, Karl-Erik Persson på trummor, Odd Evertsson på tenorsax, Börje Carlsson på barytonsax, Matts Brolin gitarr, Sigvard Andersson piano och vid basen Hasse Hjelm. Sedan starten har Sigvard Andersson ersatts av Göran Banck, och Bosse Waernhoff spelar bas för närvarande. För vokala inslag står Anna Lindholm.

Repeterar gör orkestern stadigt tisdagar klockan tio och i pärmen finns etthundrafemtio låtar, mest lättillgängliga jazzstandards och en och annat äldre schlager.
Spelningar för medlemmarna i PRO och SPF är populära, liksom konserter i Seniorernas Hus och i kyrkor. Dansmusik har det också blivit en hel del av under åren. Bandets genomsnittsålder är sådan att man inte gör några långtidsplaner, men repetitionerna fortsätter så länge man tycker det är kul att träffas för att öva, fika och planera för cirka sex spelningar om året.

Hör fyra klipp med Senior Swing Seven från programmet Saras Café i P4 Värmland:

All I Do is Dream of You
Bye, Bye Blackbird
Lullaby of Birdland
You Stepped out of a Dream

1 svar på ”Senior Swing Seven – ständigt solitt sväng”

  1. Tack Odd för länken du skickade mig! Vilken härlig jazz. Just sådan jazz som jag vet pappa älskade så mycket. Inte så konstigt att ni är kusiner. Jag hoppas verkligen jag får en chans att lyssna på er live en dag. Många kramar till er alla i Senior Swing Seven <3

    Svara

Lämna en kommentar