Jazz i Karlstad 71 och 86: Rigmor, PA, Johnny, Gunde Tore och Håkan W

Nej, ingen komplett jazzantologi men några smakprov från tidigt 70-tal och andra halvan av 80-talet:

Först två inspelningar från Värmlands Museum 14 februari 1971. Johnny Olssons välkända ”sabotagegrupp” bestod då av Johnny på gitarr, Tore Linusson piano, Jörgen Andersson trummor och Gunde Boson på bas.

Samma konstellation hörs i spår 3 och 4 i en inspelning från Jazznytt i Sveriges Radio P2 från 20 mars 1971.

Spår 5 – 9 är inspelade på Sara Winn Hotell och sändes i programmet Lunchmusik i Sveriges Radio P3 15 april 1986. Vi hör Rigmor Gustafsson tillsammans med Johnny Olsson gitarr, Gunde Boson bas, PA Carlsson trummor och Mats Nilsson på altsax.

Spår 10 – 14 spelades in på Café Royal för programmet Cafémusik i P3 12 augusti 1987. Lena Selnert sjöng och Christian Bruhn Trio skötte det instrumentala. Bruhn spelade bas och man fick höra Håkan Werling på tenorsax, Gunde Boson piano och Cesare Righetti trummor.

Och varmt tack till Bosse Jansson som identifierat låtarna. Inte alltid så lätt…

1. Bluesology
2. I fall in love too easily
3. The shadow of your smile
4. Here´s that rainy day
5. Doxy
6. This masquerade
7. Lover man
8. Love for sale
9. Stormy monday blues
10. Morning of the carnival (från Black Orfeus)
11. Stormy weather
12. Doxy

Lämna en kommentar