Live från Club Klaraborg, sommaren 1970 del 1

Rolf Ericson med kvartett gladde på Klaraborg 21 juli 1970. Foto Lennart Holm.

Åren kring 1970 dominerades Karlstads jazzscen av Club Klaraborg. Hit kom musiker från när och fjärran och deras medföljande kompband – om man inte höll till godo med Karlstads egna fullfjädrade basister, pianister och trummisar.

I juli 1970 kom trumpetaren Rolf Ericson (som de senaste åren haft en förnämlig karriär i USA, med bland annat åtta år i Duke Ellingtons orkester), tillsammans med Fredrik Norén på trummor, Sture Nordin på bas och Lars Sjösten på piano, utan längre tvekan bland det bästa svensk jazz kunde mönstra. Här kan vi höra åtta inspelningar, gjorda av den förutseende pianisten Tore Linusson.

1. Here´s That Rainy Day
2. Nica’s Dream
3. My Romance
4. Oleo
5. Kong Fredrik’s Blues
6. You Stepped Out of a Dream
7. Love for Sale
8. Days of Wine and Roses

Lämna en kommentar