Höstspurt på Bakgården

I sista minuten vill vi pusha för kvällens konsert på Bakgården, Karlstads oslagbara pizzeriajazzklubb. Om du är för sent ute så finns information om framtiden sist i denna artikel. Allt material efter denna mening är lånat från Alfred Lorinius hemsida.

Torsdag 10 November besöker duon Sargasso Bakgården Jazz. Duon består av Carl Svensson (gitarr) och Bakgårdens husbasist Alfred Lorinius. Till denna spelning har de låtit bjuda in violinisten Terese Lien Evenstad. Tillsammans kommer de framföra en hel del egen musik med såväl jazz som country -och folk-influenser. Några väl valda covers kan mycket väl slinka in.

Terese Lien Evenstad

Terese Lien Evenstad är en av Sveriges främsta jazzviolinister och är den första i historien som tagit examen från Kandidatprogrammet Jazzmusiker på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. 

Hon gett ut fyra album varav två är med egenskriven musik, är bandledare för tre grupper samt komponerar modern jazzmusik för stråkkvartetten Stockholm Jazz Strings och jazzkvartetten TLE Quartet.

Terese Lien Evenstad var nominerad till Sveriges största jazzpris, Sveriges Radio P2 Jazzkatten “Årets Nykomling 2018” och tilldelades samma år Louis Armstrong-stipendiet med motiveringen ”Hon har gett violinen ett nytt ansikte inom jazzen”. Under 2019 blev Terese uttagen till Up & coming 2019 där unga jazztalanger möter Bohuslän Big Band, samt utsedd till Ung Svensk Solist 2019 av Scenkonst Sörmland. Hon har mottagit flera stipendier under åren varav ett av de senaste utseddes av den legendariska gitarristen Janne Schaffer med jury.

Carl Svensson

Carl Svensson, gitarrist och gitarrlärare i Sthlm, studerat vid Högskolan för scen och musik i Göteborg samt CNSM Paris. Gitarrist i olika sammanhang Jazzgrupper, storband, pop-rockband samt Musikal. Projekt med t.ex Lindha Kallerdahl, Sarah Riedel,
Åsa Berg, Artisterian sthlm, Musikalen Min Vän Fascisten, Dick Lövgren (meshuggah) Anders Björler (at the gates) Klabbe
Hörngren, Parallel Activity, Sargasso, Axel Mårdsjö – Birds of a feather mm. Hagströmstipendiat 2012. CXS Carl Svensson på Spotify.

Resten av säsongen:

17/
11
Anna Larsson (s, git)
24/
11
Förnuft och Känsla: Fabian Kallerdahl (pi),
Johan Birgenius (tr)
1/12Don’t be a stranger: Orfeas Wärdig Tsoukalas (tn sx), Kristoffer Rostedt (tr)
8/12Otis Sandsjö (tn sx), Martin Öhman (tr, elektronik)
15/
12
Karl-Martin Almqvist (tn sx), Chris Montgomery (tr)

Lämna en kommentar