Chris Montgomery vinner trumslagarpriset

Föreningen Jazz i Alingsås trumslagarpris 2022 går till Chris Montgomery. Prissumman är på 20.000 kronor.

Chris Montgomery tilldelas priset enligt juryn ”för sin känsla för sväng och sound i olika jazzmusikaliska sammanhang.”

Chris Montgomery är 43 år och började sin musikutbildning på Sundstagymnasiet i Karlstad, med bland andra P-A Carlsson som lärare.

Efter det har Chris studerat på Musikhögskolan  i Göteborg, och han spelar eller har spelat med  Bohuslän Big Band, Rigmor Gustafsson, Bobo Stenson,  Radiojazzgruppen, Georg Riedel, Max Schultz och Kristin Amparo för att nämna några.

Trumslagarpriset är instiftat av framlidne J Christer Ericson 2005, och har delats ut sedan 2006. Jazz i Alingsås håller i priset, som utdelas årligen. En jury, bestående av de tre senaste pristagarna samt en representant från föreningen, utser årets pristagare.

Lämna en kommentar